7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Στηρίζουμε το γιγάντιο αγώνα των υγειονομικών

7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Στηρίζουμε το γιγάντιο αγώνα των υγειονομικών

Ενώνουμε τις φωνές μας για ισχυρό Ε.Σ.Υ.

Παρά τη συμπλήρωση ενός μήνα από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται εγκληματικά να λάβει τα ελάχιστα μέτρα για την ουσιαστική στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας.

Η φονική πανδημία που πλήττει τους λαούς διεθνώς, με 1.289.278 καταγεγραμμένα κρούσματα και 70.611 θανάτους μέχρι σήμερα, έχει αποδείξει ότι μόνο το ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για το λαό.

Αντί να δράσει για την κάλυψη των δραματικών ελλείψεων και κενών που άφησαν τα 10 χρόνια μνημονίων και αιματηρής λιτότητας, η κυβέρνηση εξακολουθεί και μέσα σε αυτήν την κατάσταση να εφαρμόζει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της. Αντί να εισακούσει τα αιτήματα των υγειονομικών, χαρίζει εκατομμύρια στο αχρείαστο και κερδοσκοπικό κλάδο της υγείας και αφήνει απροστάτευτους τους υγειονομικούς πρώτης γραμμής χωρίς επαρκή μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια κ.ά.).

Η γενναία ενίσχυση του προϋπολογισμού για το Ε.Σ.Υ., οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία, η προστασία γιατρών, νοσηλευτών, εργαζόμενων στον υγειονομικό καθαρισμό, η αύξηση των ΜΕΘ και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα ζωτικής σημασίας για την υγεία και για τη ζωή όλων.

Απαιτούμε να πάψει η κυβέρνηση να κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες, κρύβοντας τις ευθύνες της πίσω από κατασκευασμένα ρεπορτάζ για δήθεν «απείθαρχους». Ο λαός με συνείδηση και κοινωνική ευαισθησία τηρεί τα μέτρα αυτοπεριορισμού υφιστάμενος δραματικές οικονομικές συνέπειες, μείωση του εισοδήματος, ανεργία, ανασφάλεια, αλλά και την εργοδοτική αυθαιρεσία που αποχαλινώθηκε με τις κυβερνητικές πλάτες.

ΩΣ ΕΔΩ!

Η καραντίνα δεν αρκεί για να σωθούν ζωές. Ζωές σώζει το ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας που καλύπτει τις ανάγκες όλου του λαού.

Τρίτη 7 Απρίλη, συντασσόμαστε με τον αγώνα των υγειονομικών. Στηρίζουμε τις πανελλαδικές δράσεις σωματείων, εργατικών κέντρων, συλλογικών φορέων των υγειονομικών στα νοσοκομεία της χώρας.

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ