Αντίσταση στις ανάλγητες εξώσεις προσφύγων

Αντίσταση στις ανάλγητες εξώσεις προσφύγων

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση της Τρίτης 16/4, 18.30 στα Χαυτεία. Στηρίζουμε την απεργία του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ

Με απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Κυβέρνηση προχωρά σε άμεσες εξώσεις χιλιάδων αναγνωρισμένων προσφύγων από τα σπίτια και τις δομές φιλοξενίας τους, χωρίς να έχει ληφθεί η παραμικρή μέριμνα για το μέλλον όσων προσφύγων και οικογενειών που πετιούνται στο δρόμο.

Πρόκειται για μια επαίσχυντη απόφαση που αφήνει τους πρόσφυγες εντελώς απροστάτευτους απέναντι στην αδυναμία σίτισης, στέγασης αλλά και εύρεσης οποιασδήποτε εργασίας, στο βαθμό που εκλείπει οποιοδήποτε πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης ή ακόμη και γλωσσομάθειας των προσφύγων και των οικογενειών τους. Ακόμη και τα παιδιά των προσφύγων καταδικάζονται στην αστεγία, την ανέχεια και την στέρηση της σχολικής εκπαίδευσης.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που πλασάρει το προσωπείο της δήθεν στήριξης των προσφύγων και των κοινωνικών δικαιωμάτων, προχωρά ακάθεκτη σε μια επιλογή που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις προκατόχους της κυβερνήσεις. Αφού στοίβαξε τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα όπως στη Μόρια, με κάκιστες συνθήκες διαβίωσης, αφού παρέδωσε τa καθήκοντα κάθε κράτους να προστατεύει τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες στην σκανδαλώδη αδιαφάνεια των ΜΚΟ, που εισέπραξαν τη μερίδα του λέοντος από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τώρα τους σπρώχνει στην αστεγία ολοκληρώνοντας τον κύκλο της εξαθλίωσης.

Η κακομεταχείριση των προσφύγων στο πλαίσιο της άθλιας αντιπροσφυγικής συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, που μετατρέπει τις θάλασσες σε αποθήκες ψυχών και την Ελλάδα σε «φρουρό» της σιδηρόφρακτης Ευρώπης, σημαίνει τον απόλυτο εγκλωβισμό τους.

Απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση έξωσης των προσφύγων.

Ζητάμε ανθρωπιά και κοινωνική ένταξη – ούτε στρατόπεδα – φυλακές, ούτε ασιτία και αστεγία.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων και των αντιρατσιστικών οργανώσεων για εξασφάλιση βασικών αγαθών αλλά και ενταξιακών προγραμμάτων για τους πρόσφυγες.

Απαιτούμε και από την Περιφέρεια Αττικής να μεριμνήσει ώστε να μη μείνει καμιά προσφυγική οικογένεια χωρίς στέγη.