Σχετικά με εμάς!

Mία κίνηση ενταγμένη στην αυτοδιοικητική ριζοσπαστική αριστερά που θέλει να παλέψει μαζί με τους πολίτες και τα κινήματα.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ είναι μια ριζοσπαστική αριστερή κίνηση πολιτών στην Περιφέρεια Αττικής. Σκοπός της κίνησής μας είναι η ανάπτυξη μιας πλατιάς αγωνιστικής πολιτικής παρέμβασης στην Περιφέρεια Αττικής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο αγώνα στην Αττική που θα επιβάλει τα δικαιώματα των πολλών.

Όλοι και όλες εμείς που δημιουργήσαμε την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ έχουμε βρεθεί στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, τις συγκρούσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, τους αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα των δημόσιων ελεύθερων χώρων σε πολλές περιοχές της Αττικής, στα κινήματα για τη διάσωση του περιβάλλοντος και των κοινωνικών αγαθών, στους αγώνες ενάντια στο σεξισμό και την καταπίεση, τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ προέκυψε από την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε στην Περιφέρεια Αττικής μια ανοιχτή, δημοκρατική αυτοδιοίκηση που θα απλώνει δίχτυ προστασίας και θα λογοδοτεί στην κοινωνία. Η μετατροπή της Περιφέρειας σε μοχλό εφαρμογής των πολιτικών των μνημονίων και της κοινωνικής αναλγησίας πρέπει και μπορεί να σταματήσει.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ στηρίζεται στους αγώνες και επιδιώκει την πιο πλατιά ενότητα. Λειτουργεί με ανεξαρτησία και είναι ανοιχτή σε κάθε αγωνιζόμενη φωνή και δύναμη. Συμπορευόμαστε με τον πλούτο των πρωτοβουλιών των κατοίκων όλης της Αττικής και συγκροτούμε μια ανοιχτή, αγωνιστική πολιτική κίνηση στην Περιφέρεια Αττικής. Μια δύναμη των κινημάτων που θέσει στην προμετωπίδα τις ανάγκες της κοινωνίας.

Στόχοι

Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια αριστερή και ριζοσπαστική κίνηση, ανοιχτή σε πολίτες της Αττικής που θέλουν να αγωνιστούν, σε κινηματικές συλλογικότητες και πολιτικές τάσεις, που έχει ιδιαίτερο πολιτικό στίγμα, αυτοτέλεια και ανεξαρτησία.

Μπορούμε να κερδίσουμε με τους αγώνες μας!

Ξεκινάμε για μια πλατιά, αγωνιστική παρέμβαση στην Περιφέρεια της Αττικής. Μαζί με τις δυνάμεις του κινήματος, ανεξάρτητες κινήσεις κατοίκων, κινήματα πόλης, αντιφασιστικές συλλογικότητες, συλλογικότητες για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, τις συγκρούσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, τους αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού και τα φαραωνικά έργα για το καζίνο, το λιμάνι και τους ελεύθερους χώρους του Πειραιά, το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια, τους αγώνες για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, μέχρι τους αγώνες των γυναικών και των ανθρώπων που δέχονται διακρίσεις κάθε λογής, τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα, η ζωντανή κοινωνία παλεύει για μια ανθρώπινη ζωή.

Με αυτούς τους αγώνες συμπορευόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο που θα επιβάλει τα δικαιώματα των πολλών. Χρειαζόμαστε μια μαζική και ανοιχτή ριζοσπαστική αριστερά που θα στηρίζεται στην ενότητα και στους αγώνες. Μια ανοιχτή, αγωνιστική και ανυπότακτη δύναμη των κινημάτων που θα θέσει στην προμετωπίδα τις ανάγκες της κοινωνίας.